Over Catharina’s Stee

Catharina Stee
Catharina Stee is een authentiek vakantieappartement voor twee, in het hartje van het prachtige landelijke Noord-Hollandse dorp Warmenhuizen. Catharina Stee is een onderdeel van een oude woonboerderij. De naam is aan de vroegere bewoonster ontleend en staat voor een sfeervolle, rustige landelijke accommodatie. Comfort en privacy staan hoog in het vaandel.

Catharina Stee is gelegen aan een rustige straat, op vijf kilometer afstand van de mooie kustplaats Schoorl.

U bevindt zich dichtbij een groot recreatiegebied waar niet alleen gewandeld en gezwommen kan worden, maar waar ook vogelaars en vissers hun hart kunnen ophalen. De polders en de weidsheid geven u een gevoel van rust en ruimte. Van hier uit is het fijn om met de fiets de bossen, de duinen en de kust te verkennen. Het ruime strand van Petten, of van Schoorl nodigen u uit voor een strandwandeling.

Laat u verrassen door pittoreske plaatsjes en gezellige stadjes. Schagen , Alkmaar, Haarlem en Amsterdam liggen binnen het bereik. Bezoek ook eens Hoorn, Enkhuizen of Medemblik.

Kortom; het is goed toeven op Catharina Stee in het eeuwenoude Warmenhuizen. Een mooi dorp met zijn elfde -eeuwse Oude Ursula kerk en sfeervolle dorpshart.

Omgeving
Catharina Stee ligt in Noord-Holland aan de Noordzee met zijn grote steden als Haarlem en Amsterdam. Dichtbij Schagen, Alkmaar en de mooie badplaats Bergen, Bergen aan zee en Schoorl met zijn duinen en de zee. Amsterdam en Haarlem zijn bereikbaar met het openbaar vervoer, de kust van Bergen aan zee en Schoorl met het Noordhollands duinreservaat is op vijf kilometer afstand goed met de fiets te bereiken. Wilt u een dagje naar strand dan kunt u naar Schoorl aan Zee (10 km alleen per fiets) of naar Hargen of Camperduin. (beide 10 km)Daar bent u met de auto in 15 minuten. Een bezoek aan het heerlijke waddeneiland Texel behoort tot de mogelijkheden en het eiland is met het openbaar vervoer te bereiken.

Rond Warmenhuizen liggen prachtige kleine plaatsjes zoals Eenigenburg met het oude slot. Eenigenburg ligt aan de Westfriese omringdijk, deze dijk voert in het noorden naar Schagen waar de wekelijkse folkloristische markt is en naar het zuiden loopt de dijk naar Alkmaar. De stad Alkmaar is de moeite van een bezoek waard met zijn kaasmarkt, de Accijnstoren, het Waaggebouw en met zijn eeuwenoude geschiedenis.

Als u de oostelijke richting in gaat vindt u plaatsen als Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude en Broek op Langedijk, waar zich de oude Broekerveiling bevindt en waar u een bezoek kunt brengen aan het museum. Richting Alkmaar bevindt zich het recreatie gebied Het Geestmerambacht. Een grote plas waar u zich  de hele dag kan vermaken met zwemmen, zonnen, wandelen of vissen. Het is een mooie omgeving van waaruit u prachtige fietstochten kunt maken.

 

Het vakantieverblijf
Het verblijf bestaat uit een kamer- keuken beneden en een slaapkamer met badkamer boven. Het is gevuld met authentieke elementen uit de tijd van de van de eerste bewoners, zoals de schouw en de paneeldeuren. Het huis is binnen geheel nieuw en aangepast aan deze tijd en heeft een frisse uitstraling. Buiten heeft u de voortuin voor het appartement tot uw beschikking. Er staat een fijne zitbank en er zijn twee loungestoelen om te genieten van de zon.

Naast het huis bevindt zich een afdak voor de fietsen en er is ook een oplaadpunt voor uw E-bike.

Volg Catharina’s Stee op Instagram!