Over Catharina’s Stee

Algemeen
Catharina Stee is een authentiek vakantieappartement in het hartje van het prachtige landelijke Noord-Hollandse dorp Warmenhuizen. Catharina Stee is een onderdeel van een oude woonboerderij. De naam is ontleend aan de vroegere bewoonster en staat voor een sfeervolle, rustige landelijke accommodatie. Luxe, comfort en privacy staan hoog in het vaandel.

Catharina Stee is gelegen aan een kalme straat, op vijf kilometer afstand van de mooie kustplaats Schoorl en drie km vanaf het Noordhollands kanaal. U bevindt zich dichtbij een groot recreatiegebied waar niet alleen gewandeld en gezwommen kan worden, maar waar ook vogelaars en vissers hun hart kunnen ophalen. De polders en de weidsheid geven u een gevoel van rust en ruimte. Van hier uit is het fijn om met de fiets de bossen en de duinen te verkennen. Kortom; het is goed toeven op Catharina Stee in het eeuwenoude Warmenhuizen. Een mooi dorp met zijn elfde -eeuwse Oude Ursula kerk en oude dorpshart.

De omgeving
Catharina Stee ligt in Noord-Holland met zijn grote steden als Haarlem en Amsterdam. Dichtbij Schagen, Alkmaar en de mooie badplaats Bergen, Bergen aan zee en Schoorl met zijn duinen en de zee. Amsterdam en Haarlem zijn bereikbaar met het openbaar vervoer, de kust van Bergen aan zee en Schoorl met het Noordhollands duinreservaat is op vijf kilometer afstand goed met de fiets te bereiken. Wilt u een dagje naar strand dan kunt u naar Schoorl aan Zee (10 km, alleen per fiets te bereiken) of naar Hargen of Camperduin (beide 10 km, zowel met auto als fiets te bereiken). Daar bent u met de auto in 15 minuten. Een bezoek aan het heerlijke waddeneiland Texel behoort tot de mogelijkheden, het eiland is met het openbaar vervoer te bereiken.

Rond Warmenhuizen liggen prachtige kleine plaatsjes zoals Eenigenburg met het oude slot. Eenigenburg ligt aan de Westfriese omringdijk, deze dijk voert in het noorden naar Schagen waar de wekelijkse folkloristische markt is en naar het zuiden loopt de dijk naar Alkmaar. De stad Alkmaar is de moeite van een bezoek waard met zijn kaasmarkt, accijnstoren, waaggebouw en met zijn eeuwenoude geschiedenis. Als u de oostelijke richting in gaat vindt u plaatsen als Noord Scharwoude, Zuid Scharwoude en Broek op Langedijk, waar zich de oude groenteveiling bevindt en waar u een bezoek kunt brengen aan het museum. Richting Alkmaar bevindt zich het recreatie gebied Het Geestmerambacht. Een grote plas waar u zich  de hele dag kan vermaken met zwemmen, zonnen, wandelen of vissen. Het is een mooie omgeving van waaruit u prachtige fietstochten kunt maken.

Het vakantieverblijf
Het vakantieverblijf is gevuld met authentieke elementen uit de tijd van de van de eerste bewoners, zoals de schouw en de paneeldeuren. Het huis is binnen geheel nieuw en aangepast aan deze tijd en heeft een frisse uitstraling. Buiten is er een oplaadpunt voor uw elektrische fiets en een stalling.

 

 

 

Volg Catharina’s Stee op Instagram!